Sunday, 6 September 2009

Slow roast breast of lamb / Poitrine d’agneau au four

 

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Serves 4 / pour 4 personnes:

1 breast of lamb / poitrine d’agneau

2 onions, sliced / oignons, coupés en tranches

5 or 6 sprigs of savory (or thyme) / brins de sariette (ou thym)

8 cloves of garlic, whole / gousses d’ail, entières

200 ml white wine / vin blanc

1 lemon, sliced / citron, coupé en tranches

olive oil, salt, pepper

Put the sliced onions, garlic cloves, lemon slices and savory in a little olive oil in an oven-proof dish.  Put the breast of lamb on top.  Season with salt and pepper.  Pour the wine over and cover with aluminium foil.  Roast in the oven at 140 degrees C for about 3 – 3 1/2 hours.  Add more wine if necessary.  Serve with rice.

Mettre les oignons, les gousses d’ail, les tranches de citron et la sariette dans un peu d’huile d’olive dans un plat au four.  Mettre la poitrine d’agneau au-dessus.  Ajouter du sel et du poivre et le vin blanc et couvrir le plat du papier d’aluminium.  Faire cuire au four pour 3 – 3 1/2 heures.  Ajouter encore du vin si c’est necessaire.  Servir accompagné du riz.

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    Bon appétit!

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