For 4 / pour 4 personnes
12 small squid / petits encornets
100 gm breadcrumbs / chapelure
1 sweet onion, minced / oignon doux, haché
2 cloves garlic, finely chopped / gousses d’ail, hachées
1 tablespoon capers, chopped / cuiellerée câpres, hachés
a bunch of parsley, chopped / bouquet de persil, haché
1 egg / oeuf
zest of a lemon / écorce d’un citron
salt, pepper / sel, poivre
For the tomato sauce / Pour la sauce aux tomates
300 gm tomatoes, peeled and chopped / tomates, épluchées et hachées
1 onion, chopped / oignon, haché
1 glass white wine / verre de vin blanc
2 bay leaves / feuilles de laurier sauce
salt, pepper, olive oil / sel, poivre, huile d’olive
Clean the squid. Chop and fry the tentacles. / Nettoyer les encornets. Couper en morceaux et poêler les tentacules.
Mix the other ingredients and use to stuff the squid. / Melanger les autres ingrédients et faire farcir les encornets.
Close with a cocktail stick. / Fermer les avec un cure-dents.
Make the tomato sauce. Faire cuire la sauce au tomates.
Put the squid in a casserole and add the tomato sauce. Simmer for about 40 minutes. / Mettre les encornets dans une casserole et ajouter la sauce aux tomates. Mijoter pour 40 minutes.
Serve with rice and garnished with parsley. / Servir accompagné du riz et garni du persil.
1 comment:
This looks amazing!
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