main course for 2, first course for 4 / un plat principal pour 2, une entrée pour 4
1 kg mussels / moules
1 small glass of pastis / petit verre de pastis
100 ml crème fraiche
1 onion, sliced / oignon, en tranches
3 cloves garlic, chopped / gousses d’ail, hachées
2 sprigs thyme / brins du thym
salt, pepper, olive oil / sel, poivre, huile d’olive
Clean the mussels and cook them with the thyme in a little pastis and some water (a wine glass in total) until they open. / Nettoyer les moules et les faire cuire avec le thym dans un peu du pastis et de l’eau (un verre à vin au total) jusqu'à elles s'ouvrent.
Meanwhile, sauté the onion slices in a little olive oil and some salt until they are golden brown. / Pendant ce temps, faire dorer les tranches d’oignon avec du sel dans un peu d’huile d’olive.
Add the crème fraiche,the rest of the pastis and the garlic to the onions. / Ajouter la crème fraiche, le reste du pastis et l’ail aux oignons.
Mix the sauce into the drained mussels. You can add some of the cooking liquid from the mussels. / Mélanger la sauce avec les moules égouttées. On peut ajouter un peu du bouillon des moules.
Serve with a slice of lemon, bread and a glass of dry Muscat wine. / Servir accompagné d’une tranche de citron, du pain et un verre de Muscat sec.
2 comments:
These look and sound delicious.
I'M definitely going to try this one!!
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