Saturday 12 December 2009

Mussels with cream and pastis / Moules à la sauce de crème et pastis

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main course for 2, first course for 4 / un plat principal pour 2, une entrée pour 4

1 kg mussels / moules

1 small glass of pastis / petit verre de pastis

100 ml crème fraiche

1 onion, sliced / oignon, en tranches

3 cloves garlic, chopped / gousses d’ail, hachées

2 sprigs thyme / brins du thym

salt, pepper, olive oil / sel, poivre, huile d’olive

Clean the mussels and cook them with the thyme in a little pastis and some water (a wine glass in total) until they open.  /  Nettoyer les moules et les faire cuire avec le thym dans un peu du pastis et de l’eau (un verre à vin au total) jusqu'à elles s'ouvrent.

Meanwhile, sauté the onion slices in a little olive oil and some salt until they are golden brown.  /  Pendant ce temps, faire dorer les tranches d’oignon avec du sel dans un peu d’huile d’olive.

Add the crème fraiche,the rest of the pastis and the garlic to the onions.  / Ajouter la crème fraiche, le reste du pastis et l’ail aux oignons.

Mix the sauce into the drained mussels.  You can add some of the cooking liquid from the mussels.  /  Mélanger la sauce avec les moules égouttées.  On peut ajouter un peu du bouillon des moules.

Serve with a slice of lemon, bread and a glass of dry Muscat wine.  /  Servir accompagné d’une tranche de citron, du pain et un verre de Muscat sec.

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2 comments:

impoftheyard said...

These look and sound delicious.

mo said...

I'M definitely going to try this one!!