Tuesday 10 February 2009

Cauliflower fritters / beignets de chou-fleur

 

cauliflower_1_1

1 small cauliflower / petit chou-fleur

50 gm flour / farine de blé

50 gm chickpea flour / farine de pois chiche

salt, pepper / sel, poivre

olive oil / huile d'olive

water

Slice or cut the cauliflower into florets / couper le chou-fleur en tranches ou en fleurettes.

Mix the flour, chickpea flour, salt, pepper and a tablespoonful of olive oil with enough water to make a batter of a creamy consistency. / Mélanger la farine de blé, la farine de pois chiche, sel, poivre et une grande cuillerée d'huile d'olive avec assez d'eau pour faire une pâte onctueuse.

Heat some olive oil in a heavy frying pan.  Dip the cauliflower pieces in the batter and fry until golden brown.  /  Faire chauffer un peu d'huile d'olive dans une poêle.  Enrober les morceaux de chou-fleur en pâte et les frier jusqu'à ils soient dorés.

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You can use this batter for any vegetables - courgette, aubergine, fennel, mushrooms, onions.  The fritters are good served with a spicy tomato salsa or yogurt mixed with garlic, cumin and salt.

On peut utiliser cette pâte avec des autres légumes - courgettes, aubergines, fenouil, champignons, oignons.  Les beignets sont bons servir d'une salsa épicée ou du yaourt à l'ail, cumin et sel.

 

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