For two people (main course) / pour 2 personnes (plat principal)
1 kg mussels / moules -- 100 gm chorizo -- 1 sweet onion, chopped / ognion doux, haché ---
2 cloves garlic, chopped / gousses d'ail hachées -- 1 glass red wine / verre vin rouge ---
small bunch of savory (or thyme) / un peu de sariette(ou thym), olive oil / huile d'olive
Clean the mussels / Nettoyer les moules.
Cut the chorizo into small pieces and sauter in a little olive oil in a large pan / Couper le chorizo en petits morceaux et sauter dans un peu de l'huile d'olive dans une grande casserole.
Add the sweet onion and garlic and mix with the chorizo / Ajouter l'ognion doux et l'ail et mélanger avec le chorizo.
Add the mussels, wine and savory and cook for about 10 minutes until all the mussels have opened. Discard any that do not open. / Ajouter les moules, le vin et la sariette. Cuire pour 10 minutes jusqu'à ce que tous les moules s'ouvrent. Jeter celles qui ne s'ouvrent pas.
Serve with crusty bread / Servir accompagné du pain.
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