Tuesday, 11 May 2010

Asparagus and goats’ cheese tart / La tarte aux asperges et au fromage de chèvre

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Short-crust pastry to line a 22-cm flan tin / de la pâte pour un moule à tarte de 22 cm

300 gm asparagus / asperges

3 eggs, beaten / oeufs, battus

15 cl crème fraiche

2 small goats’ cheeses / pelardons

salt, pepper / sel, poivre

Bake blind the pastry case for 10-15 minutes at 200 degrees C. / Faire cuire à blanc la pâte au four à 200 dégrées C pour 10-15 minutes.

Cook the asparagus in boiling water for five minutes or until tender. / Faire bouiller les asperges pour 5 minutes ou jusqu’à ce qu’elles soient tendre.

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Cut the asparagus stems into pieces, keeping 6 or 8 spears whole for decoration. Put the cut pieces into the flan case. / Couper les asperges en morceaux, en gardant 6 ou 8 entières pour la garniture. Mettre les morceau d’asperge sur la pâte.

Mix the eggs and crème fraiche, salt and pepper, and cover the asparagus with the mixture. / Couvrir les asperges du mélange d’oeufs, crème fraiche, sel, poivre.

Slice each goats’ cheese in three and arrange the slices and the spears of asparagus on top of the flan. / Couper en 3 tranches les pelardons et les arranger avec les asperges entières sur la tarte.

Bake in the oven at 200 degrees C for 20 minutes or until lightly browned. Serve hot or cold with a green salad. / Faire cuire au four à 200 dégrées C pour 20 minutes ou jusqu’à ce qu’elle soit dorée. Servir chaude ou fraiche accompagnée d’une salade verte.

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2 comments:

impoftheyard said...

This looks delicious.

Michelle said...

Thanks for posting this recipe, I really want to try it while I can get some good local asparagus.