Sunday 12 December 2010

Duck legs with apricots / Cuisses de canard aux abricots

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For 2 / pour 2 personnes

2 duck legs / cuisses de canard

50 gm dried apricots / abricots secs

1 glass white wine / verre de vin blanc

1 glass dry white vermouth, eg. Noilly Prat / verre de vermouth blanc sec, comme Noilly Prat

4 cloves garlic / gousses d’ail

sage leaves / feuilles de sauge

salt, pepper / sel, poivre

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Brown the duck legs in a heavy cast iron casserole. / Faire dorer les cuisses de canard dans une casserole en fonte.

Add the other ingredients to the casserole, cover and bring to the boil.  / Ajouter les autres ingrédients, couvrir et faire bouiller.

Leave it to simmer for 45-50 minutes.  /  Laisser-le mijoter pour 45=50 minutes.

Heat the oven to 180 degrees C.  Remove the duck legs from the sauce and put them to brown in an oven-proof dish in the oven for 10 minutes. / Faire chauffer le four à 180 dégrées.  Enlever les cuisses de canard de la sauce et les mettre au four dans un plat à four pour 10 minutes.

Serve the duck legs with the sauce and some rice or potatoes.  /  Servir les cuisses de canard accompagnées de la sauce et du riz ou des pommes de terres.

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