For 4 people / pour 4 personnes
8 ribs of breast of lamb (or lamb chops) / côtes de poitrine d'agneau
2 onions, chopped / oignons, coupées en morceaux
4 cloves garlic, chopped / gousses d'ail, coupées en morceaux
2 glasses of white wine / verres de vin blanc
1 tin or jar tomato passata / bocal de tomates concassées
3 bay leaves / feuilles de laurier sauce
1 aubergine, sliced / coupé en tranches
salt, paprika, olive oil / sel, piment doux, huile d'olive
chopped parsley / persil haché
Cook the onion gently in a tablespoonful of olive oil for about 10 minutes. / Faire cuire à feu doux l'oignon pour 10 minutes.
Add the lamb and aubergine with the paprika and brown slightly / Ajouter l'agneau, l'aubergine et le piment doux et fles aire dorer un peu.
Add the garlic, wine, tomato, salt and bay leaves. Bring to the boil and simmer for about 45 minutes.
Ajouter l'ail, le vin, les tomates, le sel et les feuilles de laurier. Faire bouiller et mijoter pour 45 minutes.
Serve with rice and garnish with chopped parsley. / Servir au riz, garni de persil.
I served the casserole with a mix of red and white grains of rice from Marseillette - see the olives and artichokes blog for more about this rice. J'ai servi le casserole avec un duo des riz, rouge et blanc, de Marseillette. Voir le blog olives and artichokes pour plus de renseignements. |
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