Friday, 17 July 2009

Almond and pistachio pastries / Pâtisserie aux amandes et pistaches

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8 sheets filo pastry / feuilles de pâte filo

50 gm ground pistachios / pistaches moulus

100 gm ground almonds / amandes moulus

3 tablespoonfuls honey / cuillerées miel

1 tablespoonful orange flower water (optional) / cuillerée arôme d'orangier (facultatif)

125 gm butter / beurre

icing sugar, cinnamon / sucre glace, cannelle

Cut each sheet of pastry into 3 strips about 10 cm x 25 cm and brushwith melted butter. / Couper les feuilles de pâte en 3 bandes de 10 cm x 25 cm et couvrir de beurre fondu.

Mix the pistachios, almonds, honey and orange flower water. Put a spoonful of the mixture on each strip and roll up into a cigarette shape, tucking in the sides. / Mélanger les pistaches, amandes, le miel a l’arôme d'orangier et rouler comme une cigarette en bordant les côtés.

Place in a greased ovenproof dish and sprinkle with icing sugar and cinnamon. Bake for about 15 minutes at 180 degrees C, until golden brown. / Mettre sur un plat à four graissé et saupoudrer de sucre et de cannelle. Faire cuire au four pour 15 minutes à 180 degrées C jusqu'à ce qu'ils soient dorés.

Serve warm or cold, sprinkled with more sugar and cinnamon, with coffee or mint tea. / Servir tiède ou frais, saupoudrés de sucre et de cannelle, accompagnés d’un café ou une tasse de thé au menthe.

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