Wednesday, 8 October 2008

Anchovies with salsa / Anchois à la salsa


Anchovies with salsa / Les anchois à la salsa


anchovies and a bream / anchois et une dorade

Fresh anchovies / anchois frais
breadcrumbs / chapelure
salt, pepper / sel, poivre
olive oil / huile d'olive

Fillet the anchovies and coat with seasoned breadcrumbs. Fry in olive oil until slightly brown - a minute or two each side.



Filetez les anchois et enrobez-les de chapelure assaisonée. Poelez-les dans l'huile d'olive jusqu'à ce qu'ils soient dorés - une ou deux minutes chaque côté.

Salsa

1 large tomato / grosse tomate
1 small sweet onion / oignon doux
1 clove of garlic / gousse d'ail
1 teaspoon capers / petite cuillerée câpres
salt, pepper / sel, poivre
dash of vinegar / un peu de vinaigre
olive oil / huile d'olive

Finely chop and mix all ingredients.

Coupez en petits morceaux et melangez tous les ingrédients.

Serve the anchovies with the salsa and some slices of lemon.

Servez les anchois avec la salsa et des morceaux de citron.

No comments: